Solarman app-info

HPSolartech kommer för vissa kunder byta ut eller komplettera den befintliga CheckWatt appen med en ny app. Alla ny kunder från 2021 får denna app redan i sin grundkonfiguration.

Din växelriktare skickar data till en app från vår samarbetspartner Solarman som är en av världens ledande utvecklare av övervakniongssystem för solenergi. Appen är moln-baserqd och du kan se din solenergiproduktionbåde via en app och via webben. Informationen visas i princip live med en kortare fördröjning.

Du kan även se hur mycket din anläggning har producerat för dagen, månaden, året eller totalt sen det sattes i drift. Du kan se intressant info om hur mycket pengar du har sparat eller hur mycket kol du sparat på att använda sol-el istället för kolbaserad el.

Sändaren som vi har monterat på din växelriktare har 4G uppkoppling eller annan internentanslutning och gör det även möjligt för dig att se om något är fel med anläggningen. Du får då en notifiering i din mobil om något skulle hända. OBS! att du kan behöva ställa in din telefon för att acceptera notifieringar från Solarmans app!

För att ladda ner Solarman appen gör du följande beroende på om du har en iPhone eller en Android:

:
1. Öppna din kamera och rikta den mot bilden nedan:

Då bör du få valet att öppna Solarman i din webbläsare och sedan gå in i din appbutik.

2. Du kan även söka i App Store/Google Play (din appbutik på telefonen) efter: Solarman Smart.

Logga in i appen:

Användarnamn: Din e-mail

Lösenord: 123456

Byte utav lösenord

Du bör snarast välja ett eget personligt lösenord – glöm inte detta!!!
En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

• Gå till ”Me” längst ner till höger
  • Välj ”Settings”
  • Välj ”Set Password”
  • Högst upp fyller du I ditt gamla lösenord (123456)
  • Sen fyller du i ditt nya lösenord du önskar, måste vara minst 6 tecken.

Ändra ditt enhetspris

Appen visar ett värde på din solelproduktion baserat på en enhetstaxa som du väljer själv. Denna taxa beror på vad din el kostar som du köper och vad du får när du säljer. Eftersom det är många delkomponenter i elpriset blir det svårt att räkna ut exakt vad just ditt pris är för varje timme, men vi föreslår att du använder vårt kalkylpris i början för att få en uppskattad bild över vad din anläggning sparar åt dig.

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

• Välj din anläggning genom att klicka på ”Check the plant”
  • Välj fliken ”Statistics”
  • Uppe till höger klickar du på de 3 prickarna
  • Välj ”Plant Info” i listan som visas
  • Skrolla längst ner till ”Yield Info”
  • Välj ”Unit Price” (Det står idag som värdet 1.12kr/kWh)
  • Ange ditt enhetspris som du får utav ditt elbolag (det som du betalar per kWh).
    I våra kalkyler har vi priset 1.12kr/kWh som en schablon för år 1. Du kan ändra till det pris du har idag samt byta priset om du får t.ex. specialrabatt utav ditt elhandelsbolag.

Notifikationer
Dessa styr vilka meddelanden din appkommer att skicka till din telefon. Notera att du även kan behöva godkänna mottagandet av Solarman notifikationer i din telefon!

• Gå till ”Me” längst ner till höger
  • Välj ”Settings”
  • Vill du ändra huruvida du får notiser väljer du ”Push Notifications”
  • Vill du ändra sättet du får dina larm väljer du ”Alert Message”
  • Skrollar du nedåt under ”Alert Message” finner du olika val.

Allmän info om navigering i appen

Från startsidan (Plant=din solanläggning) så kan du välja att visa produktionsdata från din anläggning genom att klicka på ”Check the plant”.

Under fliken ”Real Time” (se ovan) finner du info som:

• Hur mycket din anläggning producerar just nu (Blå ruta)
  • Din totala produktion för dagen (Grön ruta)
  • Samt väder/soluppgång (Längst ned på sidan)

Längst ner kan du gå in på vädret för att se väderprognoser samt när solen går upp/ner

Under fliken ”Statistics” (se ovan) finner du info om:

• Antalet dagar din anläggning vart igång
  • Din årliga produktion
  • Din totala produktion
  • Hur mycket pengar dina solcellerna har genererat (för att få din korrekta inkomst måste du ha fyllt i rätt enhetspris (kWh))
  • Historisk data som du kan bryta ner i månad, år och total.

Under fliken ”Alert” finner du tidigare samt nya varningar/alarm du fått om din anläggning.

Hemsidan på www

Gå till:

https://home.solarmanpv.com/login

Logga in med din e-mail och lösenord (om du inte ändrat till ditt egna nya lösenord, annars är lösenordet 123456 tills du valt ett eget nytt lösenord. OBS! skriv ner ditt nya lösenord!)

En bild som visar skärmbild, skärm, dator, håller

Automatiskt genererad beskrivning

• Under ”24h Curve” på startsidan så kan du se en 24 timmars-översikt över din produktion
  • Under ”Data Overview” på startsidan ser du din totala produktion samt hur mycket pengar din anläggning genererat.

Skrollar du ner lite på startsidan finner du (1) ”Historical Data”. Där kan du läsa av din dagliga produktion samt vilket väder det var den dagen. Du kan välja månad, år eller total som vy.

På vänstra sidan utav sidan så finner du (2) ”Plant detail”. Klickar du in där så finner du info om din anlägging,

Skulle du vilja få upp en översiktsbild utav din produktion som du kan använda i helskärmsläge?

• Högst upp på startsidan finner du ”Function”, klicka in där.

• Sedan väljer du ”Display”

• Klicka sedan på ”Play” (som röda pilen visar). Sedan på ”Start”

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

• Här visas nu en översikt som är lämplig om du vill visa din produktion på t.ex. en TV

En bild som visar skärmbild, skärm, blå, stor

Automatiskt genererad beskrivning