Det enkla svaret är NEJ, nästa alla vinklar går bra.

Men bäst är föstås ett bra söderläge utan skuggfandfe träd. 42 graders vinkel (om man bor i mellansverige) för att var exakt. Men det blir förvånandsvärt liten skillnad även med andra väderstreck och taklutningar. I princip kan man säga att alla lägen utom rakt åt norr är bra lägen.

Man kan t.o.m. välja att montera sina soilcellspaneler i s.k. delta, dvs. i öst och väst läge. Då får man ofta fler kWh över dygnet dels för att man får plats med fler paneler, och dels därför man fångar solen strålar från gryning till skymning.

Prata med oss på HPSolartech så får vi räkna på vad som blir bäst för ditt tak!

Här är en bild på mitt eget platta tak med solcellerna montera i öst och väst för maximal solproduktion. På detta vis täcker jag över 70% av min totala elförbrukning över året. Och jag gör av med mycket el:-)

Björn, VD HPSolartech.