Så, varför välja HPSolartech?

Att välja leverantör av sin solanläggning är inte alltid enkelt. Det finns många företag och du har säkert tagit in flera offerter. Här försöker vi tipsa om vad vi tycker att du ska ta med i ditt beslut.

8 av 10 installationer underkänns

Vi på HPSolartech är väldigt glada och stolta att ha Länsförsäkringar Uppsala som aktiva delägare. Vi jobbar tillsammans med bland annat säkerhetsfrågor och vi tror att våra lösningar kommer bli den nya standarden på marknaden för solanläggningar.

Bildresultat för länsförsäkringar uppsala– Vi har anmärkningar på åtta av tio installationer eftersom de inte följer elföreskrifterna, säger Peter Birch-Iensen, affärsspecialist försäkring lantbruk vid Länsförsäkringar Skåne.

Detta är en tydlig signal att det inte nödvändigtvis är bäst att välja leverantör enbart på det lägsta priset. Man måste tänka på att en solanläggning är en långsiktig investering och att det garanteras att utrustningen som monteras på ens fastighet, installeras korrekt och säkert.

Maximal säkerhet som standard

Vi jobbar mycket med lantbruk och där gäller extra stränga krav på elsäkerheten (LBK), speciellt om det finns djur på gården. Vi följer förstås alla regler på lantbruksinstallationer, och har valt att tillämpa många av samma regler på alla andra installationer vi också gör. Vi ser att det höjer kvaliteten och säkerheten på vår produkt. Exempelvis installerar vi alltid T1+T2 överspänningsskydd både för AC och DC samt typ B jordfelsbrytare och förlägger allt slingkablage i kabelrör av stål.

Egen utveckling

HPSolartech är ett av få solbolag i Sverige som jobbar med egen utveckling.

Vi har till exempel tagit fram ett eget montagesystem som med bibehållen hållfasthet använder upp till hälften så mycket aluminium som konventionella system. Det ger mindre takbelastning och är bättre för miljön.

Allt som vi utvecklar designar vi för nordiska förhållanden och för en livslängd på minst 50 år. Vi jobbar med de största och mest välrenomerade fabrikerna som tillverkar både åt oss och flera välkända varumärkena. Vi besöker alla fabriker varje kvartal och ställer höga krav på kvalitet och miljöarbete. Bara de bästa komponenterna kombinerar vi ihop till ett HPSolartech-system och vi tycker att du ska välja det bästa och självklart det säkraste!