Det beror nog på att solen gått ner eller i moln!

 

Om din växelriktare blinkar rött betyder det att den inte producerar. Den absolut vanligaste orsaken till detta är att solen inte skiner. Efter en stund kommer den då att stänga ner helt för dagen för att sedan automatiskt starta om nästa gång solen går upp.

 

Ibland blinkar växelriktaren rött i trots att solen skiner. Då har sannolikt en säkring i ditt elskåp löst ut. Kontrollera och prova att återställa eller byt säkringen. Om säkringen löser ut igen, stäng av din växelriktare med strömbrytare som sitter i underkant och kontakta vår support så hjälper vi dig.

 

Notera att ibland kan en en av dina tre huvudsäkringar ha löst ut. Detta beror normalt på att du belastat en fas med för hög effekt. Vanligen har du använt mer el än vad din huvudsäkring klarar av, t.ex. laddat nya elbilen samtidigt som du lagat mat och kanske förbrukat varmvatten. Om detta är fallet har det ingenting med din solanläggning att göra och du bör kontakta en elektriker som får se över ditt elnät i huset.

 

(I teorin kan din huvudsäkring lösa ut om du producerar och säljer mer el än vad din säkring klarar av. Detta skall normalt inte kunna ske då vi dimensioner din anläggning utifrån detta. Men om din anläggnings produktionskapacitet ligger nära denna gräns och du samtidigt för ögonblicket inte själv använder någon el alls i ditt hus, och solen skiner för fullt, skulle detta i teorin kunna ske. Om du tror att så är fallet, kontakta vår support så hjälper vi dig, alltså, om huvudsäkringen löser ut en solig sommardag när du vet att du inte själv gör av med någon el i ditt hus.) 

 

bilder:Desktop:Manual mm:LED llampor.pngbilder:Desktop:Manual mm:7__screen_1.pngBM Macbook Pro:Users:Bjorn:Dropbox (HPSolartech):HPSolartech Team Folder:02 Produkter och Utveckling (TB):10 - Aktuella produkter:Bilder produkter:Inverterar:rotate Nordic Display Completely White Nordic.png